התחדשו עירונית מזוהה עם המתעשרים החדשים אלו שמשדרגים את ערך דירתם באופן משמעותי במיוחד בערים כמו קרית אונו, ר"ג , גבעתיים ות"א בהן ערך הדירות גבוה.
להתעשרות יש גם מחיר שעל בעלי הדירות להכיר. אלו הזוכים לפרוייקטים מסוג תמ"א 38 2 (הריסה ובניה מחדש) מתעשרים באופן משמעותי אולם עליהם לקחת בחשבן שבמשך שנתיים לפחות הם יאלצו לגור בשכירות ושלא תמיד יהיו דירות שכורות זמינות עבורם בשכונות הצמודות לביתם הישן ולעיתים הם יאלצו להעביר את חייהם לצידה האחרת של העיר עניין שעלול להקשות על הילדים בגילאים שונים. כמובן שהחזרה לדירה החדשה אחרי שנתיים שלש תדרוש מהם לרוב רכישה של ריהוט מתאים , עיצוב פנים חדש והכל בעלויות שלרוב לא נלקחות בחשבון תוך העמסת משאב של זמן שגם הוא שווה כסף.
לעומתם המתעשרים החדשים ש"רק" מגדילים את דירותיהם ומשביחים את הבניין במה שנקרא תמ"א 38 סימן 1 (חיזוק ובניה) יצטרכו לסבול ממש במשך תקופה של כשנה וחצי ממגורים באתר בנייה על כל המשתמע מכך: מנופים גבוהים שיחוגו מעל ראשם, שבילים מפלטות עץ, תעלת כניסה כשביל גישה לבניין ופיגומים שישמשו גם את הפורצים בסביבה הקרובה להגיע לגבהים שבד"כ אינם מגיעים אליהם. עצמאים העובדים מביתם, כמו מטפלים, מאמנים, אדריכלים ואחרים צריכים לקחת בחשבון שכחצי שנה תהיה בלתי נסבלת ומלאת אבק והשאר יהיה מלא ברעש של מכשירים ופועלי בנייה בעבודה. גם אנשים מבוגרים ואחרים המוגבלים בהתניידות ו/או אלו הסובלים ממחלות בדרכי הנשימה צריכים לקחת בחשבון את התקופה הזו וייתכן שיאלצו לעבור משם.
גם אלו וגם אלו צריכים לקחת בחשבון שבסופו של הליך הם גם יצטרכו לשלם מסי וועד בית שיכולים לנוע בין 250 ל 350 ₪ לבניין החדש שכן עלות אחזקת לובי מכובד, מעלית ומתקנים נוספים נופלת בסופו של דבר על הדיירים כולם.
אל לכם לחשוש מהתחדשות עירונית אבל חשוב שתהיו מודעים לכל השלכותיה ולשם כך יש לכם את עוה"ד שמלווים רק אתכם בפרויקט.